כניסה
למנויות
צרו קשר

פלאפל בורגול של אורלי

פלאפל בורגול של אורלי

רכיבים:

בורגול יבש - 1/4 כוס
מים - 1/4 כוס רותחים (להשריית הבורגול).
פטרוזיליה - כוס-קצוצה
כוסברה - כוס-קצוצה
פירורי לחם - 1/3 כוס + כף.
חומוס שלם  כ- 2 כוסות גרגירי חומוס שלמים או קופסת שימורים של חומוס (תמיד עדיף מושרה לבד או סנפרוסט)
בצל - 1/4 יחידה בינונית -או 1/2 בצל קטן.
שום - שן
שומשום -  כף גדושה - לפי הטעם.
כמון טחון - כפית שטוחה, לפי הטעם.
מלח - 3/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה - 1/2 כפית שטוחה, מתוקה.
סודה לשתיה - כפית שטוחה
שמן זית - כף
מים - ½ 1 כפות.

אופן הכנה:

1. משרים את הבורגול עם המים הרותחים בקערה, מכסים וממתינים כ- 10 דקות עד שכל הנוזלים נספגים. בינתיים מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2. מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה, הכוסברה ופירורי הלחם (אם לא אוהבים כוסברה - השתמשו רק בפטרוזיליה). קוצצים, עד לקבלת עשבי תיבול קצוצים לגמרי.
3. מוסיפים את הבורגול (שהושרה במים) וגרגירי חומוס מסוננים מקופסא. מפעילים את מעבד המזון לכמה שניות.
4. מוסיפים את הבצל, השום, השומשום, הכמון, המלח, הפפריקה, אבקת הסודה לשתייה, שמן הזית והמים. מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה לגמרי. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד כף מים.
5. בעזרת ידיים לחות צורים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. אופים במשך כ- 20-25 דקות עד שהכדורים זהובים למראה. למניעת התייבשות הפלאפל מניחים בתנור קערה חסינת חום מלאה במים רותחים בזמן האפייה.
7. מרכיבים מנה: פיתה מחיטה מלאה, כדורי פלאפל, טחינה, סלט ירקות קצוץ ו/או כל תוספת שאוהבים.
התערובת אינה מתאימה לטיגון כיוון שהיא מורכבת מגרגירי חומוס מקופסא שאינם עומדים בחום הגבוה של הטיגון, והם יתפרקו. אם לא רוצים להשתמש בחומוס מקופסא, אפשר גם גרגירי חומוס יבשים. יש להשרות אותם בקערה מלאה מים למשך 24 שעות לפחות (אין צורך בבישול, רק בהשריה). מסננים, משתמשים בכמות של 2 כוסות וממשיכים עם המתכון כרגיל.

 

כיצד נתייחס? 

2 כדורי פלאפל אפויים כמנת חלבון.

להאמין. לפעול. להגשים.